Osteopatia


Osteopatia on vanhin Yhdysvalloissa kehittyneistä manuaalisen lääketieteen suuntauksista. Osteopatia kehittyi Euroopassa omaksi manuaalisen hoidon ja diagnostiikan erikoisalakseen. Osteopaatti on erikoistunut kehon toiminnallisten häiriötilojen tutkimiseen ja hoitoon huomioiden kehon toiminnan kokonaisuutena.

Osteopaatti on tuki- ja liikuntaelimistön asiantuntija, jonka keskeistä osaamista on anatomian, fysiologian ja patologisten prosessien tietämys. Hyvä palpaatiotaito, käsin tunnustelu, ja kliinisten tutkimusmetodien perusteellinen hallitseminen mahdollistavat tarkan osteopaattisen diagnostiikan ja turvallisen korkeatasoisen hoidon. Osteopaatti pyrkii palauttamaan normaalin liikkuvuuden ja toimivuuden muun muassa nivelten, hermoston ja pehmytkudosten käsittelyllä.

Koulutus Suomessa

Osteopaatti (AMK) on ammattikorkeakoulussa suoritettava tutkinto, joka kestää neljä vuotta, 240 opintopistettä. Osteopaatti kuuluu sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (VALVIRA) rekisteriin. Osteopaatti on siis virallinen terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatti voi tutkia ja hoitaa kaikenikäisiä ihmisiä, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisia ongelmia ja kiputiloja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s