Tietoa osteopatiasta ja hoidosta

 

Osteopaattia kiinnostaa ihmisen koko elämä, joten hoito usein alkaa haastattelulla.

Osteopaatti tiedustelee esimerkiksi, miten nukut, mitä lääkkeitä käytät ja mitä perinnöllisiä sairauksia suvussasi on.

Hoidossa ei vain rauhoiteta oiretta vaan jäljitetään vaivan todellinen syy. Jos kärsit hiirikädestä, osteopaatti voi löytää vaivan jumittuneesta rintarangastasi. Selkäkipuinen saattaa tarvita lannerangan hoitoa. Kolarissa ollut voi tarvita lihasten rentoutusta ja esimerkiksi hermoston rauhoittamista. Jokainen hoito räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi. Osteopaatti hallitsee useita menetelmiä, joista hän valitsee ja soveltaa tehokkaimman hoidon. Hoidossa ollaan joko päivä- tai alusvaatteissa. Osteopaatilta voit saada mukaan myös kotihoito-ohjeet.

Montako hoitokertaa tarvitset?

Akuutit kiputilat lievittyvät yleensä jo ensikäynnillä, mutta vaivan parantamiseksi osteopaatit suosittelevat useampia hoitokertoja. Pitkäaikaissairaudet vaativat lähes aina hoitosarjan. Jos työ tai harrastus rasittaa jatkuvasti kehoasi, sinun kannattaa käydä osteopatiassa säännöllisesti.

Mihin osteopatia auttaa?

Osteopatia sopii kaikille. Osteopaatit hoitavat monenlaisista vaivoista kärsiviä ihmisiä. Toimistoväki tulee osteopaatille usein selkä,- ja niska-ja hartiakipujen vuoksi. Niiden syynä ovat muun muassa asentovirheet.

Osteopaatit  hoitavat hermoston toimintahäiriöitä, kuten puutuneita ja tunnottomia käsiä sekä huimausta. Myös migreeni, päänsärky ja purentavirheet ovat osteopaateille tuttuja.

Myös nykyihmisiä vaivaavat ongelmat kuten unettomuus, masennus ja stressi ovat monelle syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle. Urheilijat tulevat vastaanotolle yleensä rasitusvammojen ja lajikohtaisten vaivojen vuoksi. Räätälöity hoito nopeuttaa paranemista ja auttaa kehon palautumisessa.

Osa osteopaateista hoitaa myös lapsia ja lapsiasiakkaiden määrä onkin kasvussa. Tavallisimpia käynnin syitä ovat  kasvukivut, ylivilkkaus ja purentavaivat. Vauvat ja pienet lapset saavat osteopatiasta apua muun muassa vatsavaivoihin ja korvatulehduskierteeseen. Vaivojen lievittyessä lapsen itkuinen kärttyisyys vähenee ja nukkuminenkin helpottuu.

Osteopatia on osa itsestään huolehtivan ihmisen terveyden perushuoltoa. Säännöllinen hoito edistää terveyttä ja ehkäisee vaivojen syntymistä. Entistä useampi käykin osteopaatilla ilman varsinaista vaivaa tai kipua.

 

Osteopaattinen hoito

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s